Регистрация

Агнешко бутче с розмарин

Агнешко бутче с розмарин
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1100

Агнешко на фурна с розмарин и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешко бутче (около 2,5-3 кг с костта)
  • 1 глава чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 4 с.л. олио
  • 2-3 клонки пресен розмарин

Начин на приготвяне:

1. Агнешкия бут почистете добре. Обелете главата чесън и всяка обелена скилидка разполовете по дължина.

2. Направете прорези в месото и забучете в тях чесънчетата.

3. Обтрийте със сол и пипер хубаво и сложете в тава за печене, на дъното на която сте сипали 50-80 мл вода.

4. Залейте с олиото и разтъркайте отново.

5. Положете клонките розмарин върху мръвката, увийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 2 часа.

6. Разгърнете фолиото и допечете за още час. Оставете да почине 15 минути след изваждане от фурната и чак тогава нарежете.

7. Сервирайте с гарнитура по желание и хапвайте докато е топличко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта