Регистрация

Агнешки котлети с ментова гремолата

Агнешки котлети с ментова гремолата
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 4550

Агнешко с много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. листа прясна мента
  • 1 с.л. пресен магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1.5 с.л. кора от лимон, нарязана на тънки ленти
  • 2 с.л. зехтин extra virgin
  • 8 агнешки котлета
  • 2 моркова
  • 2 тиквички
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. За да направите гремолата, сложете мента, ситно нарязан магданоз и тънки ленти кора от лимон и разбъркайте хубаво. Изпечете на грил или барбекю, докато се затопли добре.

2. Сложете 1 с.л. зехтин. Сложете агнешките котлети от всяка страна на огъня за около 2 мин. или до желаната готовност. Оставете в покрит съд, за да са топли.

3. Изрежете краищата на морковите и тиквичките. С помощта на белачка за зеленчуци отрежете ленти. Загрейте останалия зехтин в голяма тенджера, прибавете зеленчуците и сотирайте докато омекнат - 3-5 мин.

4. Сложете агнешките котлети в чиния, полейте с лимоновия сок и поръсете с гремолата. Поднесете с гарнитура от зеленчуците.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта