Регистрация

Агнешки бут с ориз на фурна

Агнешки бут с ориз на фурна
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 6333

Печено агнешко бутче с подправки и оризова гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут
  • 300 г ориз
  • 8 скилидки чесън
  • 2 клончета розмарин
  • мащерка
  • сол
  • пипер
  • риган
  • 800 мл вода или бульон

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте хубаво агнешкия бут с подправки. Ако има кожа, разкъсайте я на места така, че да може да овкусите и под нея.

2. Обелете чесъна, разполовете го и шпиковайте с него месото.

3. Вземете си голяма тава и на дъното й изсипете измития ориз. Залейте го с бульона. Ако нямате домашен бульон, можете да разтворите три кубчета в 800 мл вода. Ако ще заливате с чиста вода, осолете и опипрете ориза, като имате предвид, че той обича подправки.

4. Положете овкусения бут върху ориза, отгоре сложете двете клончета розмарин и увийте тавата с алуминиево фолио.

5. Печете на 180 градуса за 2 часа. След това разгърнете фолиото и запечете за 15-тина минути докато месото хване апетитна коричка. Внимавайте да не прегори ориза.

6. Сервирайте с прясна салата и хубаво вино, защото отделената лой от агнешкото е попила в ориза и той също е много тежък. Това ястие има нужда от допълнителната профирност на свежите зеленчуци.

7. Хапвайте докато е топло, а ако решите да си досипвате, стоплете преди това. Лойта се стяга много бързо.

Да ви е вкусно! Наздраве!

агнешко с ориз

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта