Агнешка чорба с подправки
Супа с агнешко, ориз, ароматни подправки, лук, моркови и чушки.
Необходими продукти:
- 500 грама агнешко месо или 1 кг месо с кокъл
- 1 връзка пресен джоджен
- 1 връзка магданоз
- 3-4 стръка пресен лук
- 1 червена чушка
- 150 гр ориз
- 1 с.л. девисил
- 1 домат или 2-3 с.л. домати от консерва
- 1 морков
- 100 гр пащърнак
- 1-2 листа дафинов лист
- 3-4 зърна бахар
- 5-6 зърна черен пипер
- 1 глава кромид лук
- 1 скилидка чесън
- Сол
Начин на приготвяне:
Започнете да варите месото с 2-3 литра вода. Ще му е нужен около 1 час за да се сготви. Към водата добавете 1-2 листа дафинов листа, зърната бахар и черен пипер и дръжките на връзката магданоз. Докато се готви може да отстранявате пяната ако се отделя такава.
През това време нарежете на дребно чушката, моркова, пащърнака, домата, скилидката чесън, главата кромид и пресен лук. Магданоза, джоджена и девисила ще добавите на по-късен етап.
Когато месото се свари, то ще пада само от кокала. Тогава го прецедете, но запазете бульона. Махнете зърната черен пипер и бахар а месото нарежете на дребни парчета и върнете в бульона. Ако ви се струва, че водата е малко, може да добавите към бульона. След като заври отново, добавете към супата нарязаните зеленчуци, ориза и сол на вкус. Трябват им не повече от 10-15 минути и ястието ще е готово.
Когато ориза и зеленчуците са сготвени, изключете котлона и добавете към супата нарязаните на ситно джоджен и магданоз, както и супената лъжица сух девисил, който може да стриете между ръцете си. Пробвайте как е на сол. Може да добавите и малко черен пипер и агнешката чорба е готова.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ