Японски чийзкейк с кокос
Чийзкейк с фино смлян зелен чай и кокос.
Необходими продукти:
За тестото:
- 3 яйца
- 90 г захар
- 60 г кокосови стърготини
- 30 г картофено нишесте
- 1 ч. л. бакпулвер
- щипка сол
За пунша:
- 1/2 ч зелен чай
- 2 с. л. сладък ликьор
За сместа със сирене:
- 800 г крема сирене
- 350 г сладка сметана
- 8 с. л. захар
- 8 ч. л. желатин
- 1/2 ч. ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Счупете яйцата, като отделите белтъка от жълтъка.
2. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна, след това прибавете захарта малко по малко и разбъркайте докато прибавяте жълтъците един по един и продължете да разбивате.
3. Пресейте картофеното нишесте, бакпулвера, кокосовите стърготини в отделен съд, разбъркайте хубаво и прибавете малко по малко сместа с белтъците и разбъркайте внимателно.
4. Сипете тестото в тавичка за печене.
5. Печете в предварително загрята фурна на около 180ºС за около 8 мин.
6. Смесете необходимите за пунша продукти и изсипете върху тестото.
7. Разбийте сладката сметана с 4 с.л. захар.
8. Разтворете желатина с 1/2 ч топла вода и разбъркайте хубаво докато желатинът се разтвори.
9. Сложете крема сиренето в купа, прибавете желатиновата смес и разбъркайте хубаво, прибавете разбитата сметана и разбъркайте внимателно.
10. Оставете в хладилник за около 30 мин., докато започне да се втвърдява.
11. Изсипете върху тестото.
12. Върнете в хладилника за още 1,5 часа.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ