Японска паста с краставици и подправки
Японско тесто с пюрирани обелки от краставици.
Атрактивно видео привлече вниманието на редакторите от kulinarno.bg, затова решихме да го споделим с вас. Това е рецепта за японска паста с вода от краставици, която е особено популярна в YouTube и радва света с тънкостите на Източната кухня. Ако сте откачен кулинарен експериментатор или просто се чудите как да сготвите шантаво ястие за приятелите си, ето идея, която ще втрещи гостите. За целта обаче е добре да си купите БИО краставици, за да не бъде кората им бъкана с вредни вещества.
Краставиците се обелват, а обелките, заедно с вода се изсипват в купата на пасатора. След това всичко се пюрира на гладка каша. Кашата се прецежда в купа с брашно и се замесва зелено тесто. Намазва се с мазнина се оставя да почине. После се разрязва на фитили и от тях се правят талятели. Гледайте във видеото как точно става. Своеобразната зелена паста се вари в подсолена вода, отцежда се и се разпределя в порции.
Отгоре се гарнира с микс от наситнен пресен лук, намачкан чесън, лют пипер на люспи и сол, заляти със сгорещена растителна мазнина и оцет. Странно ястие, но определено изглежда вкусно и атрактивно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ