Яйчен кейк с цели вишни и извара
Вишнев сладкиш с ванилия и яйчено тесто.
Необходими продукти:
- 250-300 г извара
- 3 яйца
- 150 г обезкостени вишни - може да използвате мариновани коктейлни, пресни или от компот или конфитюр
- 2 с.л. захар (предлагаме Захира)
- 1 пакетче ванилова захар
- масло за намазняване на формичката
- пудра захар (опитайте със Захира) за поръсване на сладкиша
Начин на приготвяне:
1. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци в два отделни съда като жълтъците разбиете с изварата и захарта, а белтъците - с ваниловата захар. След това обединете смесите.
2. Добавете брашното и разбийте на ръка до хомогенизиране. Най-добре го направете с неметална шпатула.
3. Намазнете формичка за печене на кекс с малко масло и изсипете в нея сместа. Наредете вишните в десерта, като леко ги натиснете с пръст, за да се вдлъбнат наполовина в тестото.
4. Печете в средата на предварително загрята фурна на 170 градуса без вентилатор за около 35 мин.
5. След изстиването на десерта, го преместете в поднос и поръсете с пудра захар за украса.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ