Регистрация

Яйчен кейк с цели вишни и извара

Яйчен кейк с цели вишни и извара
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 4370

Вишнев сладкиш с ванилия и яйчено тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250-300 г извара
  • 3 яйца
  • 150 г обезкостени вишни - може да използвате мариновани коктейлни, пресни или от компот или конфитюр
  • 2 с.л. захар (предлагаме Захира)
  • 1 пакетче ванилова захар
  • масло за намазняване на формичката
  • пудра захар (опитайте със Захира) за поръсване на сладкиша

Начин на приготвяне:

1. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци в два отделни съда като жълтъците разбиете с изварата и захарта, а белтъците - с ваниловата захар. След това обединете смесите.

2. Добавете брашното и разбийте на ръка до хомогенизиране. Най-добре го направете с неметална шпатула.

3. Намазнете формичка за печене на кекс с малко масло и изсипете в нея сместа. Наредете вишните в десерта, като леко ги натиснете с пръст, за да се вдлъбнат наполовина в тестото.

4. Печете в средата на предварително загрята фурна на 170 градуса без вентилатор за около 35 мин.

5. След изстиването на десерта, го преместете в поднос и поръсете с пудра захар за украса.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта