Регистрация

Сладкиш с вишни и шоколад



Сладкиш с вишни и шоколад
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2488

Вишник - кекс с череши, бял и черен шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.05.2017

Сладкишите с вишни или череши са любим десерт за кафе, особено през лятото, когато плодовете могат да бъдат намерени и в пресен вариант. За да не се ограничаваме в сезона обаче, Лора и Стоян показват как се прави този плодов кекс със замразени червени топченца, на които предварително е махната костилката. Това действие си отнема време, затова се заредете с търпение. Муза ще ви дойде от идеята, че в кекса сладострастно си партнират вишните с бял шоколад, тъмни шоколадови капки и сладкото сицилианско вино марсала, а всичко това е ароматизирано с ванилия. Ако вече не можете да устоите - ето как се прави тази страхотна идилия.

Първо с миксер се разбиват яйцата и захарта, към които се добавя рендосано масло, брашно, марсала и бакпулвер. На следващ етап се слагат двата вида шоколад, ванилията и плодовете. Остава да прехвърлите тестото във формичка, покрита с намаслена хартия за печене и да поръсите по желание с филирани бадеми или друг вид ядки на вкус. Сега се заредете с търпение, защото кексът се пече цял час на 170 градуса. Видяхте ли - няма нищо сложно в направата.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта