Регистрация

Яйца с праз

Яйца с праз
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3356

Варени яйца върху салата от пържен праз и свежи зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • крехката част на 2 малки стръка праз, нарязана надлъжно
  • различни зеленчуци по избор
  • студено пресован зехтин
  • оцет балсамико
  • червен винен оцет
  • оцет (за яйцето)
  • сол
  • пипер

Начин на приготвяне:

1. Най-напред сгответе праза докато моекне в тиган на средно силен огън и в малко зехтин, заедно със сол и малко черен пипер.

2. Наредете задушения праз върху основата от зеленчуци и овкусете салатата със зехтин, оцета балсамико и винения оцет, малко сол и черен пипер.

3. Накрая счупете яйцата във вряща вода, в която сте сложили малко сол и оцет и когато са готови ги сложете върху праза.

4. Сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта