Яйца с кренвирши и зеленчуци на омлет
Омлет по амрикански с колбас и зеленчуци.
Омлетът е апетитен избор за основно, което можете да хапнете без хляб и ще зареди тялото с ценни протеини - носител на енергия и засищане. Приготвя се бързо, затова можете да го направите като лесна вечеря или домашен обяд в натоварения делник. В канала Всегда Вкусно се прави омлет по американски - първо се готви плънката, а след това се разпределя в изпечените на палачинка яйца.
Направата започва с нарязване на ситно на продуктите - червен лук, кренвиши или наденички по избор (можете да замените с бекон, шунка или друг колбас, с който разполагате), домат, чушка, люто чушле по желание. Отделно в купа се разбиват яйцата, а в друг съд се настъргва кашкавал или някакво жълто сирене по избор - чедър, гауда, пармезан. Следва същинското готвене.
Първо в тиган с масло се запържва лука, добавят се чушката и лютотот чушле, сол, пипер, риган, домат и колбаса. Готви се няколко минути докато водата от зеленчуците се изпари. Следва да се махне от тигана и на негово място да се разтопи още масло. В него се наливат разбитите яйца. По желание можете да ръснете още подправки. След няколко минути на умерен огън получената дебела яйчена палачинка се обръща и върху нея в едната половина се разпределя запръжката, а в другата - рендосаното жълто сирене. Прехлупва се и се оставя под капак за няколко минути на слаб огън, за да се смесят аромати и вкусове в перфектна хармония.
На финала можете да поръсите с листенца пресен магданоз или нарязан пресен лук. А после хапвайте докато е топло или изпечете още една порция за другарче. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ