Американски омлет с кренвирши
Прегънат омлет с кашкавал, кренвирши и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1/2 червена сладка чушка
- 1/4 глава червен лук
- 2 кренвирша
- 1 неголям домат
- 1 люта чушка по желание
- 20 г масло
- сол, черен пипер, риган
- 4 яйца
- 50 г кашкавал
- магдноз или пресен лук за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно домата, червената и лютата чушка и лука. Кренвиршите нарежете на малки кубчета.
2. Сгорещете 10 г масло в тиган. Запържете в него първо само лука за минута, после добавете домата и гответе още минута, след това чушката и две минути, после кренвиршите и лютото чушле. Овкусете с подправки и оставете на слаб огън за няколко минути при периодично бъркане.
3. Яйцата разбийте с тел в купа с щипка сол.
4. В по-голям тиган сгорещете още 10 г масло на умерен към слаб огън. С черпак наливайте от яйцата в тигана докато се получи голяма тънка и равномерна палачинка.
5. След 4 минути обърнете внимателно. В едната половина разпределете плънката. В другата - рендосания кашкавал. Прехлупете, сложете капак, намалете огъня на слаб и оставете да се готви още 4 минути. След това сервирайте с поръска от пресен лук или свежи листа магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ