Печени картофи с мляко, домати и кашкавал
Лактовегетариански картофи на фурна с млечен сос.
Необходими продукти:
- 600 г картофи
- 2 домата
- 150 г кашкавал
- 350 мл прясно мляко с по-висока масленост
- сол
- босилек
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, но без да ги преварявате, обелете ги и ги нарежете на кубчета в гювеч или тарин.
2. Осолете ги и добавете млякото.
3. Сложете капак или увийте във фолио и оставете да се запекат за 20 мин. в средата на предварително загрята на 250 градуса фурна.
4. След като са се запекли в млечния сос, махнете капака и добавете доматите, нарязани на кубчета. Ако имате възможност – разбъркайте.
5. Оставете да се запече така още 10 мин., след което извадете от фурната.
6. Поръсете с настърган кашкавал докато ястието е топло и най-отгоре овкусете с босилек (пресен или стрит).
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ