Регистрация

Ябълков пай с извара и шоколад

Ябълков пай с извара и шоколад
Трудно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 994

Пай с ябълки, извара и шоколадови късчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 250 мл заквасена сметана
  • 50 г масло
  • 320 г брашно
  • 700 г ябълки
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 4 с.л. царевично или картофено нишесте
  • 600 г извара
  • 100 г захар
  • 40 г шоколад (нарязан на ситно или директно под формата на шоколадови капки)
  • 30-тина грама филирани бадеми или други ядки

Начин на приготвяне:

1. Чукнете в купа едно яйце, добавете към него заквасената сметана и нарязаното на кубчета масло на стайна температура. Разбъркайте с тел до получаването на гладък крем.

2. Постепенно вкарайте брашното в тази смес и замесете тесто.

3. Застелете дъното на тава с падащо дъно за торти (24 см диаметър) с хартия за печене. След това разпределете тестото по дъното и стените, за да се получи голям кладенец.

4. Ябълките рендосайте на едро ренде. Ако имате ренде за люспи пармезан, опитайте на него. Покапете с лимонов сок.

5. Поръсете дъното на тестото с 1 с.л. нишесте и отгоре разпределете ябълките.

6. Изсипете изварата в купа. Добавете 3 с.л. нишесте, две яйца, шоколадови капки и захарта.  Разбъркайте на крем и разпределете върху ябълките. Най-отгоре поръсете с ядки.

7. Пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50-60 минути. След изваждане изчакайте да се охлади преди да развържете стените на формичката.

 

Източник: YouTube/Ольга Лунгу Plus

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта