Дебел пай от ябълки в пухкаво тесто
Печени ябълки в тестена заливка тип бабиния ябълков пай.
Необходими продукти:
- 5 средни по размер сладки ябълки (или 4 големи)
- кората на 1 лимон
- сокът на 1/2 лимон
- 1 ч.л. канела
- 2 яйца
- 100 г захар
- ванилия - есенция, екстракт или друго по желание
- 100 мл мляко
- 80 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Ябълките разполовете, изгребете неядливата сърцевина и обелете. След това използвайте ренде за сирена или чипс, за да ги превърнете в почти прозрачни парченца тип слайсове.
2. Прехвърлете в голяма купа, покапете чевръсто с лимоновия сок и разбъркайте, за да не потъмнеят. След това рендосайте отгоре лимоновата кора (само жълтата най-външна част) и поръсете с канелата. Разбъркайте отново и оставете настрана.
3. В друга голяма купа разбийте с миксер яйцата със захарта докато напълно се разтворят кристалчетата. Добавете ванилията и млякото и разбийте отново.
4. Пресейте отгоре брашното с бакпулвера, ръснете щипка сол и разбийте финално.
5. Изсипете тестото върху парченцата ябълки и разбъркайте. След това прехвърлете в тава с диаметър 18-20 см и падащо дъно, застлана с намазнена хартия за печене.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути. Охладете леко и извадете.
7. Поръсете с пудра зхар през цедка за разкош.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ