Регистрация

Дебел пай от ябълки в пухкаво тесто

Дебел пай от ябълки в пухкаво тесто
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 634

Печени ябълки в тестена заливка тип бабиния ябълков пай.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 средни по размер сладки ябълки (или 4 големи)
  • кората на 1 лимон
  • сокът на 1/2 лимон
  • 1 ч.л. канела
  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • ванилия - есенция, екстракт или друго по желание
  • 100 мл мляко
  • 80 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Ябълките разполовете, изгребете неядливата сърцевина и обелете. След това използвайте ренде за сирена или чипс, за да ги превърнете в почти прозрачни парченца тип слайсове.

2. Прехвърлете в голяма купа, покапете чевръсто с лимоновия сок и разбъркайте, за да не потъмнеят. След това рендосайте отгоре лимоновата кора (само жълтата най-външна част) и поръсете с канелата. Разбъркайте отново и оставете настрана.

3. В друга голяма купа разбийте с миксер яйцата със захарта докато напълно се разтворят кристалчетата. Добавете ванилията и млякото и разбийте отново.

4. Пресейте отгоре брашното с бакпулвера, ръснете щипка сол и разбийте финално.

5. Изсипете тестото върху парченцата ябълки и разбъркайте. След това прехвърлете в тава с диаметър 18-20 см и падащо дъно, застлана с намазнена хартия за печене.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути. Охладете леко и извадете.

7. Поръсете с пудра зхар през цедка за разкош.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта