Регистрация

Ябълков кейк с овесени ядки

Ябълков кейк с овесени ядки
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5166

Фъстъци, орехи, стафиди и ябълково пюре правят кекса ви неустоим.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч. ч. валцуван овес (можете да опитате и с обикновен)
  • 1 ч. ч. прясно мляко (аз използвам винаги и само соево мляко, но можете да използвате каквото ви харесва)
  • 1 ч. ч. пълнозърнесто брашно (или универсално, ако предпочитате)
  • 1/2 ч. ч. кафява захар
  • 1/2 ч. ч. ябълково пюре
  • 2 белтъка
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • шепа едро нарязани шам-фъстъци или орехи (по избор)
  • шепа стафиди (по избор)

Начин на приготвяне:

1. Накиснете овесените ядки и стафидите в прясно мляко около 1 час предварително.

2. Загрейте фурната на 200 С. Намажете с малко мазнина тавичката и я оставете настрани.

3. В голяма купа смесете брашното със захарта и бакпулвера.

4. В отделна купа разбийте белтъците и към тях прибавете ябълковото пюре.

5. Смесете мокрите със сухите съставки.

6. Прибавете към тях овесената смес.

7. Разбъркайте добре и прибавете орехите (по желание).

8. Прехвърлете тестото в тавичката и печете 30-35 минути.

9. Охладете пет минути, обърнете кекса в подходяща чиния за сервиране и го наръсете го с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта