Ябълков кейк с овесени ядки
Фъстъци, орехи, стафиди и ябълково пюре правят кекса ви неустоим.
Необходими продукти:
- 1 ч. ч. валцуван овес (можете да опитате и с обикновен)
- 1 ч. ч. прясно мляко (аз използвам винаги и само соево мляко, но можете да използвате каквото ви харесва)
- 1 ч. ч. пълнозърнесто брашно (или универсално, ако предпочитате)
- 1/2 ч. ч. кафява захар
- 1/2 ч. ч. ябълково пюре
- 2 белтъка
- 1 ч. л. бакпулвер
- шепа едро нарязани шам-фъстъци или орехи (по избор)
- шепа стафиди (по избор)
Начин на приготвяне:
1. Накиснете овесените ядки и стафидите в прясно мляко около 1 час предварително.
2. Загрейте фурната на 200 С. Намажете с малко мазнина тавичката и я оставете настрани.
3. В голяма купа смесете брашното със захарта и бакпулвера.
4. В отделна купа разбийте белтъците и към тях прибавете ябълковото пюре.
5. Смесете мокрите със сухите съставки.
6. Прибавете към тях овесената смес.
7. Разбъркайте добре и прибавете орехите (по желание).
8. Прехвърлете тестото в тавичката и печете 30-35 минути.
9. Охладете пет минути, обърнете кекса в подходяща чиния за сервиране и го наръсете го с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ