Регистрация

Кейк с шам-фъстък

Кейк с шам-фъстък
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2905

Маслен кекс с ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 1/2 ч.ч. обелен шам-фъстък
  • около 1/2 ч.ч. белени бадеми или лешници
  • 4 яйца
  • 100 г захар
  • 150 г разтопено масло
  • 1 ч.ч. мляко
  • 50 г пудра захар
  • 2 ч.ч. обикновено брашно
  • 1 с.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Почистете шам-фъстъка от черупката. Бланширайте го за няколко секунди в кипяща вода, за да се обели кожичката около ядките. Направете същото с бадемите или лешниците.

2. Настържете ги с ренде или в кухненския робот, като ги направите на влажно брашно. Заделете.

3. В купа, смесете яйцата със захарта и пудрата захар до побеляване.

4. След това прибавете към сместа разтопеното масло, шам-фъстъка/бадемите или лешниците, влажното брашно и млякото и разбъркайте хубаво.

5. Накрая прибавете в тази смес обикновеното брашно и бакпулвера.

6. Сложете всичко в тавичка и печете около 25-30 мин. на 180°С или докато клечка за зъби излиза чиста от тестото.

 

Източник: opensourcefood.com  

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта