Ябълков кейк с масло и канела
Кекс с ябълки и кафява захар.
Необходими продукти:
За кейка:
- 2 ябълки, обелени и нарязани на кубчета
- 3/4 ч.ч. кафява захар
- 4 с.л. масло
- 1 голямо яйце
- 1 ч.л. ванилия
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.ч. заквасена сметана
- 1 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. сода за хляб
За топинга:
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.ч. брашно
- 4 с.л. масло
- 1 ч.л. смляна канела
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºC и намаслете стъклена тавичка за печене с размери 25,5 x 16,5 см.
2. Смесете кафявата захар и маслото на пухкав крем и добавете яйцето и ванилията.
3. Добавете брашното, содата за хляб, канелата и сметаната. Разбъркайте хубаво. Сложете и ябълките.
4. Изсипете сместа в приготвената тавичка и я разпределете равномерно по дъното с шпатула.
5. Смесете продуктите за топинга, докато се получи смес, подобна на трохи. Поръсете течното тесто с тези трохи и ги разпределете хубаво с вилица отгоре.
6. Печете 40 мин. и поднесете с чай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ