Регистрация

Ябълково чатни с джинджифил

Ябълково чатни с джинджифил
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 5290

Вкусен индийски сос от плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 650-700 г ябълки, нарязани
  • ½ голяма глава кромид лук, нарязана
  • 1 средно голяма скилидка чесън, накълцана
  • ¼ ч.ч. лимонов сок
  • ¼ ч.ч. вода
  • 1 с.л. джинджифил
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. карамфил
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. мед
  • ½ ч.ч. балсамов оцет
  • ½ ч.ч. вода
  • 1/8 ч.л. лют червен пипер кайен

Начин на приготвяне:

1. След като нарежете ябълките и лука и накълцате чесъна, смесете тези продукти с останалите в голяма тенджера.

2. Оставете ястието да заври и след това намалете огъня, така че то само да къкри.

3. Оставете го да къкри един час. Изчакайте да се охлади.

4. Съхранявайте чатнито в стъклен буркан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта