Ябълково чатни с джинджифил
Лесно | Порции 4-8
| Видяна: 5290
Вкусен индийски сос от плодове.
Необходими продукти:
- 650-700 г ябълки, нарязани
- ½ голяма глава кромид лук, нарязана
- 1 средно голяма скилидка чесън, накълцана
- ¼ ч.ч. лимонов сок
- ¼ ч.ч. вода
- 1 с.л. джинджифил
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. карамфил
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. мед
- ½ ч.ч. балсамов оцет
- ½ ч.ч. вода
- 1/8 ч.л. лют червен пипер кайен
Начин на приготвяне:
1. След като нарежете ябълките и лука и накълцате чесъна, смесете тези продукти с останалите в голяма тенджера.
2. Оставете ястието да заври и след това намалете огъня, така че то само да къкри.
3. Оставете го да къкри един час. Изчакайте да се охлади.
4. Съхранявайте чатнито в стъклен буркан.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ