Регистрация

Щи – украинска супа с топчета и кисело зеле

Щи – украинска супа с топчета и кисело зеле
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4694

Супа с месо, кисело зеле, зелева чорба, картофи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Моята прабаба почина на 96 г. Беше омъжена за белогвардеец от Псков и от него бе усвоила доста рецепти. Ето една от тях, която ми е много любима защото е намесено киселото зеле.

Необходими продукти:

  • 1 малка кисела зелка
  • 3-4 картофа
  • 2 моркова
  • 1 пакетче кайма
  • 1 стрък праз лук
  • 1 яйце
  • черен и червен пипер на вкус
  • зелев сок
  • брашно за паниране

Начин на приготвяне:

Нарязва се киселото зеле на ситно и се запържва с нарязания стрък праз, поръсени с червения пипер на вкус (аз слагам повече). След това се залива с 200 мл. зелев сок и вода в зависимост колко обемна супа искате - аз слагам 2-3 чаши вода. Оставя се супата да заври. През това време си подготвяте сместа за топчетата - 250 кайма, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Размесвате я хубаво, оставяте я да престои докато супата заври, след това правите топчета с малка чаена лъжичка, овалвате ги в брашното и слагате в супата. Оставяте да поврят 10-15 мин. След това нарязвате на кубчета картофите, а морковите на шайби и ги добавяте. Оставяте супата да се довари докато омекнат зеленчуците. Сервира се поръсена с черен пипер и с лъжица сметана.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта