Регистрация

Шпикован Камамбер с чесън и мащерка



Шпикован Камамбер с чесън и мащерка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2141

Печено френско сирене с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.02.2018

Топло предястие от печено сирене с подправки правят Лора и Стоян, за да покажат една лесна и изискана рецепта за винено мезе от френско сирене с чесън и мащерка. Приготвя се така елементаро, че не можетет да откажете да опитате.

2 скилидки чесън се нарязват на шайби. Запасяваме се и с клонки прясна мащерка. След това си взимаме две пити сирене камамбер (или камембер) и ги шпиковаме с нож. В напрвените прорези се пъхат чесънчета и мащерка. Сирената се увиват във фолио и се запичат за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

За сервирането си изпичаме и хляб, като порсто намазваме филийките със зехтин и ги запичаме на фурна до златисто. След изваждане ги обтриваме с разполовена скилидка чесън. Можете да поднесете сиренето просто с хляба или да покапете с мед или боровинково сладко и да поръсите с ядки. Презентацията е по ваше желание. Само не забравяйте виното.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта