Шпецле с козе сирене
Здравословно - без пържене.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 с. л. нарязан магданоз
- 1 щипка индийско орехче
- 220 г брашно
- 1 пакет (150 г) козе сирене
- 60 г масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете яйцата, солта, пипера, индийското орехче и магданоза. Разбъркайте добре.
2. Добавете постепенно на ръка брашното и сиренето и разбъркайте до получаването на гладка смес.
3. Оставете да почине 10 минути.
4. Междувременно кипнете голяма тенджера с подсолена вода.
5. С преса за шпецле шприцовайте тестото във врящата вода.
6. Когато излезе на повърхността, шпецлето е готово.
7. Извадете, отцедете и залейте със студена вода.
8. Когато изстине, го отцедете добре.
Предложение за сервиране:
Сервирайте шпецлето със супа, претоплете го в микровълновата, няма нужда да го запържвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ