Шпецле със сирене
С какво се хранят немците.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 200 г тесто за паста
- 100 г швейцарски или германски ементал
- 10 г масло
- 1 средна глава лук
- магданоз
- 3 резена пушен бекон (по желание)
- индийско орехче
- сол и пипер
- вода
Начин на приготвяне:
1. Напълнете тенджера на около 3/4 с вода и добавете 1 с.л. сол. Оставете да заври.
2. Сложете тестото за пастата върху дървена дъска за рязане и изрежете с нож малки дъмплинги с размера на няколко грахови зърна. Пуснете поотделно готовото тесто във водата. Можете да използвате и машинка за шпецле, ако имате. Но така или иначе традиционното ястие се прави по този начин - на ръка.
3. Когато дъмплингите изплуват над водата, ги извадете - готови са.
4. Сгорещете тиган и добавете маслото.
5. Добавете фино нарязания лук и по желание нарязан бекон.
6. Оставете да се пържи, докато лукът стане леко златист.
7. Сега добавете шпецлето и натрошете сиренето.
8. Запържете за няколко минути.
9. Овкусете със сол и пипер.
10. Поръсете отгоре с малко магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ