Шоколадов брауни сладкиш с масло
Кекс брауни с тъмен шоколад и украса от бита млечна сметана с ванилия.
Шоколадовите десерти са любимо кулинарно изкушение на малки и големи. А браунито е може би сред най-тачените сладкиши с шоколад. Със сместа за малките къпкейкове обаче можете да си направите и голям кекс с малко брашно, в който преобладават маслото и шоколадът, за да е още по-изкусителен. Как става това, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.
Докато 250 г тъмен шоколад се разтапя на водна баня, същото количество масло се разбива на крем със 150 г захар. Постепенно в крема се вкарват яйцата, посолява се за баланс на вкуса, а после се прибавя и втечненият шоколад. Остава да се пресее браното и сместа за десерта е готова. Изсипва се в тава с падащо дъно или в сладкарски ринг и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
През това време можете да разбиете млечна сметана със захар и ванилия за украса. Ако не сте придирчиви, можете просто да поръсите отрязаното парче кейк с пудра захар. Поръска от ядки, листо мента или дребен плод също са добра декорация. А вместо сметана в топлите дни върши работа и топка сладолед. Гледайте видеото на Миро по-горе, за да разберете как точно се приготвя всичко това.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ