Шоколадови тарталети със сметанова глазура
Вкусни шоколадови кексчета с бяла глазура.
Необходими продукти:
За тарталетите:
- 1 ⅓ ч.ч. универсално брашно
- ¼ ч.л. сода за хляб
- 2 ч.л. бакпулвер
- ¾ ч.ч. неподсладено какао на прах
- ⅛ ч.л. сол
- 3 с.л. масло, на стайна температура
- 1 ½ ч.ч. бяла захар
- 2 яйца
- ¾ ч.л. ванилов екстракт
- 1 ч.ч. прясно мляко
За глазурата:
- ½ ч.ч. масло, на стайна температура
- 225 г крема сирене
- 3 ч.ч. пудра захар
- 2 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
На тарталетите:
1. Загрейте предварително фурната на 175 С. Наредете във форма за мъфини хартиени кошнички.
2. Пресейте брашното, содата за хляб, бакпулвера, какаото и солта. Оставете настрани.
3. В голяма купа разбийте маслото със захарта докато се получи лека и пухкава смес. Прибавете едно по едно яйцата като разбърквате добре всеки път, а накрая добавете и ванилията.
4. Прибавете към мокрите съставки брашнената смес постепенно, като я редувате с млякото. Разбъркайте добре.
5. Напълнете формите за мъфините ½ до 2/3.
6. Запечете за 15 до 17 минути в предварително загрятата фурна и проверете с клечка за зъби (трябва да излезе чиста). Когато изстинат, намажете тарталетите с любимата си глазура.
На глазурата:
1. Разбийте размекнатото масло с крема сиренето докато се смесят добре.
2. Прибавете пудрата захар и ванилията. Разбийте до получаването на кремообразна смес.
3. Намажете върху тарталетите с метална шпатула или лъжица.
4. Украсете отгоре с парченце шоколад или шоколадови стърготини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ