Шоколадови кексчета с фъстъчено масло
Лава кейк с фъстъчено масло и ванилов сладолед.
Необходими продукти:
- 150 г тъмен шоколад
- 100 г масло
- 3 яйца
- 70 г захар
- ванилия
- какао на прах
- 200 мл фъстъчено масло
- 4 топки ванилов сладолед
- крокант или друго за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Шоколада натрошете в купа на квадрати. Маслото нарежете на кубчета при него. Разтопете на водна баня или в микровълнова фурна.
2. Яйцата разбийте със захарта и ванилията с тел. Налейте при тях шоколада и разбъркайте с шпатула.
3. Намажете с масло и набрашнете с какао 4 формички от керамичните за брюле.
4. Напълнете ги до 1/3 с шоколадова смес, после сложете от фъстъченото масло и захлупете с още шоколадова смес. Трябва да са пълни на 3/4.
5. Пъхнете да печете за 12 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
6. Внимателно извадете сладкишите в индивидуални чинии. Отгоре сложете по топка сладолед още докато са горещи, поръсете с крокант или друга декорация по желание и сервирайте. Хубаво е да се хапва топличко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ