Гигантска маслена бисквита тип пай
Сладкиш от тесто за бисквити с масло, шоколадови капки, ванилия, кафява захар и ядки.
Необходими продукти:
- 125 г масло - 1 малка опаковка
- 80-100 г кафява захар
- 2 яйца
- ванилия - екстракт, есенция, ванилова захар - каквото имате
- 150 г брашно
- 1 ч.л. без връх сода
- щипка сол
- 50-100 г шоколадови капки (едри или дребни - каквито имате) по желание
- орехи по желание
Начин на приготвяне:
1. Маслото оставете да омекне хубаво на стайна температура. Прехвърлете го в купа, добавете захарта и с миксер разбъркайте докато се получи крем.
2. Прибавете двете яйца и разбъркайте крема отново. Добавете ванилия.
3. Пресейте брашното в друга купа и го смесете със захарта и содата. Разбъркайте.
4. На части при непрестанно бъркане вкарайте брашното в тестото. На финала има шанс миксерът да се затрудни, защото се получава гъста лепкава смес. При необходимост сменете вида на бъркалките или довършете с вилица. Важно е тестото да е хомогенно.
5. Прибавете натрошени орехови ядки и шоколадови капки по желание. Размешайте.
6. Прехвърлете в намаслена малка тавичка с диаметър около 16 см. И да не успее да се запълни с цялото тесто, не е проблем. Леко заравнете отгоре и по желание поръсете още шоколадови капки и ядки.
7. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
8. След изваждане от печката изчакайте да се охлади 10-тина минути и можете да нарежете на триъгълни парчета. Ако искате да се изглезите, сложете си и топка сладолед в чинията.
Източник: YouTube/Island Vibe Cooking
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ