Шоколадови гофрети с малинов сос
Домашни гофрети с плодове и шоколадови капки.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 420 мл мляко
- 300 г бяло брашно
- 120 г пълнозърнесто брашно
- 60 мл ябълков сок (ако нямате, може и вода или още мляко)
- 1 с.л. захар
- 60 мл олио
- пакет бакпулвер
- щипка сол
- ванилия
- 60 г шоколадови капки
За малиновия сос:
- 240 г пресни или замразени малини
- 60 г захар
- 240 мл вода
- 1 с.л. царевично нишесте
Начин на приготвяне:
1. В купа с миксер разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото и сока и разбийте отново. Постепенно при непрестанно разбивайте прибавете и двете брашна, след това бакпулвера, щипка сол, ванилията и на финала - олиото. Сместа трябва да е по-гъста от тесто за палачинки и да е абсолютно гладка и хомогенна.
2. Сгорещете гофретника и щом отчете, че е загрял, направете гофретите като изливате необходимото количество от тестото, след това поръсвате шоколадови капки и чак после затваряте уреда. Пече се между 1 и 3 минути в зависимост от апарата. Готовите гофрети си подредете в поднос или голяма чиния.
3. Замразените малини, захарта за соса и 180 мл от водата изсипете в тенджерка и подгрейте до кипване. В отделен съд разбийте останалите 60 мл вода с царевичното нишесте. Гответе малините на умерен огън за 5-8 минути, след това налейте царевичната смес, разбъркайте добре и гответе още 5 минути. Трябва да се получи сравнително гъст плодов сироп.
4. Поднесете готовите гофрети с малиновото сладко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ