Шоколадови бисквити с маслено тесто
Бабините бисквитки, обогатени с шоколадови късчета.
Необходими продукти:
- 2 1/4 ч.ч. универсално брашно
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.ч. масло, размекнато и нарязано на парченца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. светла кафява захар
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 2 големи яйца
- 2 ч.ч. полу-сладък шоколадов чипс
- 1/2 ч.л. индийско орехче (по желание)
- 1 ч.ч. нарязани пекани или орехи (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. В средна купа разбийте брашното със содата за хляб, индийското орехче и солта.
3. В голяма купа разбийте маслото със захарта и кафявата захар до получаването на светъл крем. Добавете ванилията и яйцата (едно по едно) и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
4. Постепенно добавете сухата смес при маслено-захарния крем, като бъркате с шпатула до смесването им. Добавете шоколадовия чипс и ядките и разбъркайте.
5. Сложете по 1 с.л. от течното тесто в намаслена тавичка за печене на разстояние едно от друго. Печете за 8-12 мин. или докато станат бледо-кафяви.
6. Оставете бисквитите да се охладят за няколко минути и в тавичката и след това ги прехвърлете върху решетка до пълното им охлаждане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ