Шоколадови сладки с маршмелоу
Пясъчни курабийки с украса от маршмелоу шапчица и шоколадов бонбон.
Пясъчните сладки са класика, когато коледният дух почука на вратата. Правят се бързо и лесно, но в канала Tasty показват как обикновената курабийка може да се превърне в истински сладкарски шедьовър с малко добавки. Изберете - можете да направите просто обикновените какаови бисквити и да се порадвате на неповторимия им вкус, а също така и да ги поукрасите (или поне част от тях), за да станат съвършен десерт.
Първо в купа се смесват сухите съставки - неподсладено какао на прах, брашно, щипка сол и сода. В друга купа се изсипва масло на стайна температура, добавя се бяла и кафява захар, есенция ванилия и яйца. Разбива се на крем. После се прибавят сухите съставки и се превръщат в общо тесто. Пакетче шоколадови капки го обогатява идеално. Оформят се топчета, охлаждат се, сплескват се и се пекат за кратко - на тези бисквити не им трябва много.
По желание след това можете да поставите по резен маршмелоу отгоре, да върнете във фурната за 3 минути и на финала да забодете за калпаче дребни бонбони или едри шоколадови капки. Става разкошотия. Как точно се прави и какви са грамажите на продуктите - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ