Шоколадови бисквити с кафе
Маслени ронливи сладки с шоколад и кафе.
Необходими продукти:
- 200 г брашно
- 180 г масло
- 50 г захар
- 1 с.л. инстантно кафе
- 50 г шоколад
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото на стайна температура, за да се размекне добре.
2. Шоколада разтопете на водна баня.
3. Маслото прехвърлете в купа и разбийте с миксер със захарта докато се получи крем. Добавете шоколада и кафето и разбийте отново.
4. Постепенно в сместа вкарайте и брашното. След като получите хомогенно лепкаво тесто, го приберете в хладилник за поне час, за да се постегне.
5. Застелете тава с хартия за печене. С лъжица или ръце оформете леко сплеснати бисквити и ги подредете в тавата. Можете да натиснете с обратното на вилица, за да се получи шарката на сладките от снимката. Тя никак не е задължителна, но изглежда добре.
6. Печете на 180 градуса за 12-15 минути. Изчакайте да се охладят преди да ги отлепяте от хартията, за да не се разпаднат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ