Бисквити с лайм и мента
Лимонови бисквити с мента.
Необходими продукти:
- 150 г масло
- 300 г брашно
- 100 г пудра захар
- сока и кората на 1 лайм
- 10-тина листа прясна мента (плюс още за поднасяне)
- сладолед или заквасена сметана с мед за поднасяне по желание
Начин на приготвне:
Съветваме да си купите био лайм, защото кората на други плодове от вида е обработена с препарати и е неядлива.
1. Оставете маслото да се отпусне на стайна темепратура в купа. Щом е омекнало добавете към него пудра захарта, сока и кората на лайма и наситнената мента. Разбийте с миксер на крем.
2. Добавете брашното и месете на ръка или с шпатула. Трябва да се получи гладко тесто.
3. Прехвърлете го върху разстлано стреч фолио и оформете и завийте като салам. Приберете в хладилник за минимум 30 минути.
4. Застелете тава с хартия за печене. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса. Извадете "салама" от хладилника и го развийте. Нарежете на "монетки" (кръгчета) с дебелина около 1,5 см. и подредете с отстояние в тавата.
5. Печете за 12-15 минути докато крайщата на бисквитите станат златисти. Изчакайте да се охладят преди да отлепяте от хартията за печене.
6. По желание поднесете със заквасена сметана с мед за топкане или топка сладолед и листенца мента за украса. Така става уникална сутрешна или следобедна закуска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ