Шоколадова торта с ядки и сметана
Торта без брашно с шоколад, сметанов крем и ликьор.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 500 г млечен шоколад
- 2 с.л. ликьор с вкус на кафе (или кафе есенция)
- 250 г бита сметана
- 100-150 г смлени бадеми
- пудра захар
- масло
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа с помощта на миксер разбийте яйцата с ликьора (есенцията), добавете разтопения на водна баня шоколад, битата сметана и смлените бадеми. Разбърквайте до хомогенна смес.
2. Намазнете с масло формичка за кекс и пресипете сместа вътре. Печете за един час в средата на фурна с вентилатор, загрята на 150 градуса.
3. Щом извадите от фурната, оставете настрани да изстине с все формичката. След това приберете в хладилник за минимум 12 часа. Сега вече можете да отделите тортата от формата, без да я натрошите. За финал преместете в подходящ съд и поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ