Регистрация

Шницел с канапе от пържени филийки

Шницел с канапе от пържени филийки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4714

Панирано месо, запържено на маслена баня и поднесено по виенски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 шницела - свински, телешки, пилешки
  • 2 яйца
  • 50 гр брашно
  • 1 лимон
  • черен пипер
  • сол
  • галета
  • масло
  • магданоз
  • 4 пържени филии

За филийте:

  • 4 филии хляб
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

Шницелите се начукват на тънко, овкусяват се със сол, черен пипер и лимонов сок и се оставят на хладно за половин час.

След това се панират, като последователно се потапят и овалват в брашно, яйчена смес и галета.  Пържат се на маслена баня до златисто в силно нагрято олио за около 5 минути от страна. Оцеждат се вурху домакинска хартия, която сте застлали предварително на дъното на плосък широк съд.

Сервираме върху канапе от пържена в яйце филия хляб. Просто разбивате яйцата, напоявате в тях филийте двустранно и запържвате до покафеняване.

Шницелът си подхожда също с пържени картофки и парченца лимон.

По оригинална рецепта за виенски шницел върху изпърженото месо се поставя кубче масло, оваляно в ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

паниран шницел с пържени филийки и картофена гарнитура

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта