Шницели от телешка кайма
Панирана кайма в стил фалшиви шницели.
Бон Апети
Излъчен на 23.04.2018
Пържена кайма с хрупкава коричка готвят Лора и Стоян като правят страхотни пържени хапчици месо с въздушна текстура, които са уникални за чаша бира. А т.нар. фалшиви шницели се сервират с ароматна пикантна къри майонеза, която можете да замените с готов сос по желание, ако нямате време или желание да се занимавате с направата й.
Телешката кайма се смесва с наситнени люти чушлета, яйце, газирана вода, брашно и подправки. Получава се нещо като тесто с месо, което се гребва с лъжица и се пържи на маслена баня в силно сгорещено олио. Вади се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. А след това се поднася.
Сосът се приготвя като се запичат на сух тиган зърна черен пипер, ким, кимион, копърово семе. Смилат се и се смесват с куркума, сух джинджифил, лют пипер, канела и индийско орехче. Част от подправката се кипва във вода и се прецежда. А след това се смесва с редуцирани на водна баня жълтъци с горчица и оцет. Долива се олио и се получава къри майонеза с варени жълтъци. С нея можете да поднесете всякакви меса и дори печени или пържени зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ