Регистрация

Плескавици от кайма с яйце

Плескавици от кайма с яйце
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1349

Тънки пържени кюфтенца със заливка от яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г кайма
  • 5 яйца
  • 2 скилидки чесън
  • 1 краставица по желание
  • китка копър
  • брашно
  • майонеза
  • сол и пипер
  • растителна мазнина за готвене (олио)

Начин на приготвяне:

1. Каймата изсипете в тавичка, добавете едно яйце, сол и пипер на вкус и замесете 4 големи топки от нея.

2. В плоска чиния разбийте яйце.

3. Върху дъска посипете брашно и разстелете топката кайма на тънка плескавица върху брашното. Отгоре също поръсете брашънце.

4. Внимателно прехвърлете каймата в паничката с яйцето. Сгорещете олио в малко тиганче или касерола, която е почти с размера на полученото кюфтаче.

5. С все паничката изсипете кюфтето в сгорещената мазнина и отгоре залейте с оставащото яйце. Пържете на силна температура от едната страна и на слаба - от другата.

6. Повторете упражението с останалите три плескавички. С първата ще ви е по-трудно, после ще придобиете рутина.

7. Направете соса като наситните копъра и намачкате чесъна, а след това ги прибавите към майонезата и разбъркате.

8. Намажете кюфтетата със соса и поднесете с резени прясна краставица.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта