Плескавици от кайма с яйце
Тънки пържени кюфтенца със заливка от яйце.
Необходими продукти:
- 400 г кайма
- 5 яйца
- 2 скилидки чесън
- 1 краставица по желание
- китка копър
- брашно
- майонеза
- сол и пипер
- растителна мазнина за готвене (олио)
Начин на приготвяне:
1. Каймата изсипете в тавичка, добавете едно яйце, сол и пипер на вкус и замесете 4 големи топки от нея.
2. В плоска чиния разбийте яйце.
3. Върху дъска посипете брашно и разстелете топката кайма на тънка плескавица върху брашното. Отгоре също поръсете брашънце.
4. Внимателно прехвърлете каймата в паничката с яйцето. Сгорещете олио в малко тиганче или касерола, която е почти с размера на полученото кюфтаче.
5. С все паничката изсипете кюфтето в сгорещената мазнина и отгоре залейте с оставащото яйце. Пържете на силна температура от едната страна и на слаба - от другата.
6. Повторете упражението с останалите три плескавички. С първата ще ви е по-трудно, после ще придобиете рутина.
7. Направете соса като наситните копъра и намачкате чесъна, а след това ги прибавите към майонезата и разбъркате.
8. Намажете кюфтетата със соса и поднесете с резени прясна краставица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ