Шишчета със зелени тиквички и скариди
Шишчета с морски дарове и тиквички.
Необходими продукти:
- 18 готови скариди
- 2 зелени тиквички, нарязани по дължина на тънки филийки
- 3 ч.л. зелено песто
- Прясно смлян черен пипер
- 3 с.л. филирани бадеми
- 3 с.л. чист зехтин
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Намажете с песто всеки резен тиквичка, сложете по една скарида в единия край на резена, завийте на руло и забодете с бамбуково шишче (слагайте по 3-4 рулца на 1 шишче).
2. Поръсете със сол и пипер
3. Загрейте дълбок тиган и изпечете на него половинките бадеми докато придобият златист цвят. Извадете от тигана.
4. Загрейте зехтин и пържете шишчетата за около 4 минути, после ги обърнете и пържете за още 4 минути.
5. Сервирайте ги поръсени с бадемовите люспи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ