Шишчета от пилешки бутчета с халуми
Пилешки шишчета от бутче с гарнитура от паста със зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 16.06.2017
Нестандартни шишчета от пилешко месо с лимони и сирене халуми показват Лора и Стоян като месото от пилешките бутчета мариноват в смес от кисело мляко с мента и зехтин. След това редят на клечката мръвка, кръгче лимон, кубче гръцко сирене. После запичат на наребрен тиган като обясняват, че по-добрия вариант е да използвате барбекю.
Гарнитурата, която се приготвя към шишчетата обаче е трудна за направа в полеви условия (сред природата), затова нея можете да си спретнете вкъши и да приберете в кутия. Тя е еднакво вкусна и топла, и студена. Сварява се паста орзо и се запържват патладжани. След това се смесват с пресни домати, магданоз и запържени в масло бадеми. Гарнитурата се овкусява със сол, пипер, сок от нар, зехтин и сумак и е готова. Странна, но вкусна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ