Регистрация

Шведски ябълков сладкиш

Шведски ябълков сладкиш
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2146

Шведски сладкиш с ябълки и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ябълки
  • 1 ч.ч. брашно (140 грама)
  • 140 г кафява захар
  • сокът на 1/2 лимон
  • 120 г орехови ядки
  • 70 г масло
  • 60 мл олио
  • 1 яйце
  • ампула ванилия (ванилова захар, ванилова есенция)
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Почистете ябълките и ги нарежете на тънки полумесеци или малки кубчета. Залейте с лимоновия сок.

2. Намажете с масло кръгла тавичка и разпределете плодовете на дъното.

3. Ореховите ядки запечете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 8 минути. След това прехвърлете върху дъска и щом спрат да парят, нарежете с нож на средно малки парченца.

4. Разтопете маслото на водна баня. В купа разбийте яйцето, добавете олиото, захарта, а после и разтопеното и леко охладено масло. Разбийте. Може и с миксер.

5. Пресейте брашното с бакпулвера и солта и постепенно вкарайте в сместа. Добавете ванилията и орехите  разбъркайте хубаво с шпатула.

6. С полученото тесто залейте ябълките. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50-60 минути или докато не прецените, че сладкишът е готов.

7. Изчакайте да се охлади и обърнете така, че ябълките да останат отгоре. Сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта