Шарен кекс с масло и мляко
Мраморен кекс с ванилови и какаови райета.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1,5 ч.ч. захар
- 125 г разтопено масло
- 2 големи яйца
- 1,5 ч.ч. пресято брашно
- 1 пакет бакпулвер
- 3 с.л. какао
- 1 пакет ванилова захар
Начин на приготвяне:
1. В купа с миксер разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото и маслото.
2. Постепенно вкарайте брашното в сместа, а след него и бакпулвера. Бъркайте до пълна хомогенност.
3. Разделете сместа на две сравнително равни части. В едната добавете ванилията и разбъркайте, а в другата - какаото.
4. Намаслете тавичка без дупка (така по-хубаво ще си личи шарката) и си вземете черпак.
5. Гребвайте ту от едната, ту от другата смес и изсипвайте внимателно в центъра на тавата.
6. Печете за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 35-тата минута можете вече да отворите фурната и да направите теста за готовност с клечка за зъби.
7. Изчакайте да се охлади хубаво преди да извадите от тавата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ