Шаран с ориз и кисело зеле
Пълнен шаран за Никулден с кисело зеле, ориз и подправки.
Покрай Никулден се очаква киселото зеле тъкмо да придобива специфичния си вкус на една от любимите народни туршии. Но дори и да не е напълно готово, можете да го впрегнете в една различна и вкусна зимна рецепта за пълнен шаран. В корема на рибата зелето си партнира с домати, ориз, лук и подправки, за да създаде вкусна празнична идилия.
Първо рибата се почиства от люспите, след това от гръбната перка и карантията. Как точно се прави - гледайте в прикаченото видео. Следва да се направи пълнежът. За него в тиган със сгорещено олио се запържва наситнен лук. Добавя се измит ориз и наситнено кисело зеле. Залива се с вода и се готви докато течността изври. Подправя се с червен пипер, девесил и пюрирани домати.
Рибата се обтрива със сол, покапва се с лимонов сок и се пълни със запръжката. Зашива се и се поставя върху картофи, за да остане под наклон. Пече се за 45-50 минути на 180 градуса. А после - е време за празник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ