Регистрация

Шакшука - задушени яйца върху зеленчуци



Шакшука - задушени яйца върху зеленчуци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1207

Подобие на миш-маш по средиземноморски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Средиземноморска рецепта без морски дарове - оказва се, че има и такава, пък и е доста модерна и нашумяла, въпреки че елините са си готвели варианти на ястието от векове. Каналът Всегда Вкусно показва как се прави Шакшука - безмесно основно, идеално за обяд или лека вечеря, особено в сезона на доматите.

В тиган със сгорещена мазнина се запържва наситнено люто чушле, добавя се наситнен чесън, сладка чушка и след това захар за регулиране на киселинността и домати на кубчета. Овкусява се със сол и пипер, добавя се босилек и кориандър и се оставя докато заленчуците се задушат. Следва да се оформят гнезда и в тях да се чукне по яйце. После НЕ се бърка, за да се получат идеални гнезда. А колко ще държите на огъня, зависи от степента на рохкост на жълтъка, която желаете.

Как точно се прави - гледайте във видеото, а ако искате точните продукти и стъпки на направа, вижте рецептата.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта