Чипс от тиквички и лук
Пържени зеленчукови кюфтета от тиквички.
Необходими продукти:
- 4 тиквички
- 4 яйца
- 3 глави лук
- 4 с.л. мляко
- 20 с.л. брашно
- 8 скилидки чесън
- сол на вкус
- лют пипер или чили на прах по желание
- копър за украса
- растителна мазнина за пържене
За соса (по желание)
- 1/2 кофичка цедено кисело мляко
- 6 скилидки чесън
- връзка копър
Начин на приготвяне:
1. Обелете и рендоасйте тиквичките на много едро ренде. Същото направете и с лука. Изцедете тиквичките от водата, като събирате рендосаната маса и я изстисквате с ръце. Прехвърлете тиквичките и лука в купа.
2. Добавете яйцата и разбъркайте. Добавете млякото, брашното, намачкания на паста чесън и подправки. Разбъркайте.
3. Сгорещете олио в тиган и с мокра супена лъжица гребвайте от сместа и пържете двустранно до готовност. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
4. Поднесете с украса от копър и по желание млечен сос от разбито цедено кисело мляко с чесън и наситнен копър. Ако правите сос, не слагайте чесън и в кюфтетата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ