Регистрация

Чипс от тиквички без мазнина

Чипс от тиквички без мазнина
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1713

Панирани тиквички на фурна с кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 тиквички
  • 1 яйце
  • 1 с.л. мляко
  • 60-100 г рендосан кашкавал или настърган пармезан
  • сол и черен пипер на вкус
  • галета
  • чесън на прах и лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Обелете тиквичките, измийте ги и ги нарежете на колелца с дебелина около половин сантиметър. Овкусете със сол и пипер.

2. В купа разбийте яйцето и добавете в него млякото.

3. В плоска чиния смесете галетата с рендосаното жълто сирене, което сте си избрали. Добавете още сол и пипер и сложете сухи подправки на вкус. Аз го правя с чесън и съвсем малко лют пипер.

4. Застелете си голямата тава на фурната с хартия за печене.

5. Овалвайте тиквичките първо в яйцето, а след това в сухата смес. Редете в тавата.

6. Печете на 200 градуса за 25 минути или докато не прецените, че чипсът е готов.

7. Можете да сервирате поръсени с наситнен пресен босилек или с млечен или чеснов сос за потапяне и в компанията на чаша студена бира.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта