Регистрация

Чилийски пай с пилешко

Чилийски пай с пилешко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2162

Печено пиле в лют сос с царевица и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средна глава лук, нарязан на кубчета
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 2 с.л. масло - (½ бучка)
  • 2 с.л. универсално брашно
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • ¾ ч.л. чили на прах
  • 3 ч.ч. пилешко или пуешко месо, сварено и нарязано на кубчета
  • ½ ч.ч. черни маслини, без костилките
  • ¼ ч.ч. стафиди
  • 2 ч.ч. зърна царевица
  • ½ ч.ч. мляко
  • 1 яйце, леко разбито
  • ½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180°С.

2. Намажете с масло огнеупорен съд.

3. Запържете леко в тиганче лука и чесъна в 1 с.л. от маслото на умерен огън за 3 - 4 мин. до омекване.

4. Прибавете 1 с.л. от брашното и пилешкия бульон.

5. Разбърквайте енергично до сгъстяване и прибавете чилито, месото, маслините и стафидите.

6. Изсипете сместа в приготвения съд за печене.

7. Смесете царевицата, 1 с.л. разтопено масло, 1 с.л. брашно, мляко, разбитото яйце и сол.

8. Полейте пая с яйчената смес.

9. Печете във фурната за 35 мин.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта