Черна торта с кондензирано мляко
Бърза и лесна домашна торта с какао и маслен крем.
Необходими продукти:
- 1 консерва кондензирано мляко
- 1 ч.л. сода, угасена в оцет
- 6 с.л. какао на прах
- 1 ч.ч. + 2 с.л. брашно
- 2+1 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 150 грама масло + малко за намазняване на тавата за печене
Начин на приготвяне:
1. Започнете с приготвянето на блата като смесите кондензираното мляко с брашното и две от яйцата.
2. Добавете гасената сода и 3 с.л. какао и замесете до хомогенизиране.
3. Разделете тестото на две равни части и ги изпечете по отделно в намаслена тавичка на 180 градуса. Ще отнеме около 10 минути.
4. Пригответе крема като смесите 1 яйце с 1 ч.ч. захар и 3 с.л. какао и 2 с.л. брашно.
5. Кипнете млякто и добавете в него маслото. Спрете котлона и изсипете и яйчената смес.
6. Сглобете тортата като сиропирате блатовете с крема и намажете целия сладкиш отгоре с крем.
7. По желание украсете със сметана и плодове. Охладете добре преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ