Регистрация

Челамичка - пържено пиле по родопски



Челамичка - пържено пиле по родопски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3051

Задушено пиле, поднесено с лют чеснов оцет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.06.2017

Апетитно пилешко с хрупкава коричка и маслен аромат, което се залива с обогатен с подправки оцет готвят Лора и Стоян, като обясняват, че това е традиционна рецепта за пилешко по родопски, известна като пилешка челамичка. В нея сякаш откриваме българския еквивалент на американското панирано пиле.

Първо едно цяло пиле се нарязва на големи парчета, а те се овкусяват със сол и пипер. След това месото се пържи в масло докато хване хрупкава коричка от всички страни. Подправя се с чубрица и се налива пилешки бульон. Захлупва се с капак и се готви 45 минути до извиране на бульона. През това време се приготвя и ароматен оцет, като киселата подправка се смесва със стрит на паста чесън и наситнена люта чушка. Готовите пилешки късчета се поднасят овкусени с оцета, поръсени с пресен магданоз и придружени от филийка хляб.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта