Чахохбили - грузински ошав с пилешко и домати
Пилешка яхния със сини сливи, домати, лук и подправки.
Комбинация от пилешка яхния с доматен сос и нетрадиционен ошав от пресни сини сливи е рецептата за грузинско чахохбили. Ястието изглежда екзотично за българския вкус, но все пак в него се открива балканска нотка. Пък и е семейна манджа, която ще нахрани всички. Заслужава си поне веднъж да опитате, особено ако се чудите как да сготвите цяло пиле.
Доматите се обелват, сливите се сваряват, обелват и намачкват на пюре. Пилешкото месо се порцира и запечатва в голяма тенджера. Към него влизат сливеното пюре, запържен лук, доматите, бяло вино, люто чушле, подправки. И всичко това се оставя да покъкри в кулинарна идилия. На финала се подправя със сол и пипер и наситнени заедно магданоз или кориандър с чесънче. Можете да поднесете с хляб, за да е още по-силно засищащо. А и вкусното сосче е идеално за топкане.
Как точно се прави - гледайте във видеото, а точните съставки и стъпки на направа - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ