Регистрация

Салата от калмари с краставици и майонезен сос

Салата от калмари с краставици и майонезен сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1457

Предястие с калмари и зеленчуци в майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 туби от калмари (около 700 грама общо)
  • вода за варенето
  • сол
  • 1 голяма краставица (или 2 по-малки)
  • 4 кисели краставички

За дресинга:

  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. зехтин
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1/4 глава червен лук или 1/2 глава шалот
  • 2 ч.л. доматен сос (гъст - тип салца)
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сипете в тенджера около 2 литра вода и подгрейте до кипване, но без да завира. Измийте калмарите под течаща вода и пуснете тубите във водата, когато е около 95 градуса. Дръжте три минути, след това извадете и отцедете.

2. Изчакайте калмарите да се поохладят. Обелете най-горната ципа (може да се окаже от вътрешната страна, ако са обръщани при почистване в магазина). Разделете всяка туба на две части по дължина и нарежете на тънки лентички. Изсипете в купа.

3. Краставиците почистете от семките в средата като ги изгребете с чаена лъжичка след като разрежете на 2 по дължина. Нарежете на тънки полумесеци. Прибавете при калмарите.

4. Киселите краставички също нарежете на полумесеци  и добавете в ястието.

5. Разбъркайте майонезата със зехтина, доматения сос, силно наситнения лук и намачкания на паста чесън. Залейте салатата, поръсете с черен пипер и разбъркайте. Посолете при нужда.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта