Регистрация

Чана масала - нахут с домати по индийски

Чана масала - нахут с домати по индийски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6199

Пикантно вегетарианско индийско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма консерва нахут
  • ½ ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. куркума
  • 1 малка глава лук
  • 5 зелени люти чушлета
  • 1 ч.л. чеснова паста
  • ½ ч.л. джинджифилова паста
  • 2 големи домата
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 1 ч.л. смлян кориандър

½ ч.л. подправка гарам масала (Можете да приготвите подправката и сами, като запечете 1 с.л. кардамон, 1 с.л. зърна черен пипер, 1 ч.л. семена от кимион, 1 ч.л. карамфил и 1 ч.л. семена от кориандър. След това сложете подправките в блендер и добавете към тях 2 счукани пръчици канела и 1 настъргано индийско орехче и ги смелете.)

  • ¼ ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. листа пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. Сложете в кухненски робот лука, лютите чушлета, чесъна и джинджифила и ги смелете.

2. Смелете доматите на пюре отделно и ги оставете настрана.

3. Загрейте олиото в тиган и добавете семената кимион. Когато започнат да подскачат, бързо добавете пюрето с лука и пържете, докато сместа леко покафенее.

4. Добавете доматите и пържете още 5 мин.

5. Добавете смления кориандър, гарам масала, смляната куркума, червения пипер и лимоновия сок.

6. Добавете нахута, разбъркайте и оставете да къкри 15 мин., за да се смесят ароматите.

7. Добавете солта (приблизително 1 ч.л. е добре, но зависи и от личния вкус).

8. Украсете с листата кориандър.

Забележка: Можете да добавите към рецептата и 2 нарязани малки картофа. Сварете ги леко, преди да приготвите ястието, и ги добавете към него точно преди да прибавите нахута. Гответе, докато картофите омекнат.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта