Царевичен хляб с цяла царевица
Средно | Порции 10-12
| Видяна: 2494
Хляб с царевично брашно и зърна царевица.
Необходими продукти:
- 1 чаша обикновено брашно
- 1 чаша жълто царевично брашно
- половин чаша гранулирана захар
- 1 с.л. бакпулвер
- половин ч.л. сол
- 1 и ¼ чаши мяко
- 2 големи яйца, леко разбити
- 1/3 чаша зехтин
- 3 с.л. масло или маргарин, разтопен
- 1 консерва царевица
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 170 градуса.
2. Смесете всички съставки и бъркайте, докато получите хомогенна смес.
3. За да приготвите мъфини, печете в намазнени формички (10-12 броя) за 18-20 минути. За приготвяне на царевичен хляб, печете в намазнена квадратна тава за 35 минути.
На мен ми харесва по-влажен, така че го вадя преди клечката забита в средата да излезе чиста.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ